Draai uw tablet naar landscape modus voor de beste ervaring.

Draai uw mobiel naar portret modus voor de beste ervaring!

Welkom bij dé jeugdtandarts in Den Haag

Bent u op zoek naar een tandartspraktijk in de buurt voor uw kind? Dan is De Tandentent de ideale bestemming. Wij zijn een praktijk voor tandheelkunde en orthodontie voor kinderen, gevestigd op een centrale plek in Den Haag. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in de behandeling van jeugdigen en hebben veel ervaring.

Ook als uw kind bang voor de tandarts is, is hij bij ons in goede handen. Wij stellen uw kind gerust en zorgen voor een plezierige ervaring bij de tandarts. De praktijk is bovendien kindvriendelijk ingericht, met een speel- en verkleedhoek, zodat uw kind zich écht op zijn gemak zal voelen in onze praktijk. Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie.

 

 

Kom langs voor een wenbezoek

Het is belangrijk dat uw kind kan wennen aan de tandartsomgeving. Hiervoor kunt u een wenbezoek inplannen. Tijdens het wenbezoek maakt uw kind kennis met de tandarts en alles wat hierbij komt kijken, zodat uw kind hiermee vertrouwd raakt. Pas als uw kind helemaal vertrouwd is geraakt, starten wij met behandelen. Klik hieronder om uw kind direct in te schrijven voor een wenbezoek aan dé jeugdtandarts in Den Haag.

Wenbezoek inplannen

 

Jeugdtandarts Den Haag

 

Onze werkwijze

Bij De Tandentent volgen wij een speciale werkwijze voor kinderen.

  • TSFD-methode: wij werken volgens de TSFD-methode (Tell/Show/Feel/Do). Dit betekent dat wij eerst vertellen en laten zien wat wij gaan doen, voordat wij het doen. Dit zorgt ervoor dat uw kind gerust wordt gesteld en open staat voor de behandeling.
  • Pauze-/stophand: wij spreken met uw kind af dat hij tijdens de behandeling zijn hand mag opsteken als hij een pauze wil inlassen. Zo voorkomen wij dat de behandeling te overweldigend wordt en passen wij ons aan de behoeften van uw kind aan. Tijdens de behandeling vragen wij uw kind dan ook om de handjes op de buik te houden.
  • Positieve bewoordingen: wij leggen alles op een kindvriendelijke en speelse manier uit, om aansluiting te vinden op de belevingswereld van het kind. Onze tandartsen zullen woorden vermijden die kinderen kunnen afschrikken. In plaats hiervan maken wij gebruik van aangepast taalgebruik om bepaalde apparaten en middelen te beschrijven.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Jeugdtandzorg Den Haag

 

Het eerste bezoek

Lees hieronder hoe het eerste bezoek aan de jeugdtandarts in Den Haag eruit ziet.

  1. Het eerste bezoek staat in het teken van de kennismaking met de tandarts. Wij vinden het belangrijk dat uw kind vertrouwd raakt met de tandarts en daarom nemen wij uitgebreid de tijd om kennis te maken met uw kind. Daarnaast leggen wij u en uw kind uit hoe wij te werk gaan en krijgen jullie een medische vragenlijst mee die ons meer inzicht verschaft in onder andere de gezondheid van uw kind en de mate van angst.
  2. Na de kennismaking vindt er een mondonderzoek plaats. Hierbij wordt de mondgezondheid van uw kind beoordeeld en worden eventuele gebitsproblemen door de tandarts in kaart gebracht.
  3. Op basis van de kennismaking en het onderzoek wordt er vervolgens een behandelplan opgesteld. Mocht de jeugdtandarts beoordelen dat bepaalde behandelingen nodig zijn, dan zal hij dit laten weten en duidelijk uitleggen welke stappen er genomen kunnen worden en waartoe dit zal leiden. Ook worden de duur en de kosten van de behandeling besproken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

 

Tandarts voor jeugd Den Haag

 

Kom langs bij de jeugdtandarts in Den Haag

De Tandentent is dé specialist op het gebied van jeugdtandzorg in Den Haag. Laat uw kind behandelen door een echte kindertandarts en meld uw kind online aan. Uw kind is bij ons in goede handen. Na de aanmelding nemen wij spoedig contact met u op om direct een wenbezoek in te plannen. Wij kijken ernaar uit om uw kind te mogen helpen!

Meld uw kind aan

Openingstijden

Maandag 08:00 - 20:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Woensdag 08:00 - 17:00

Donderdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 17:00

Ontdekken

Uw kind is van harte welkom bij de Tandentent. Dankzij onze unieke formule, volledig gericht op kids, is het vanaf nu een feestje om naar de tandarts te gaan!

Ontdekken

Veelgestelde vragen aan de kindertandarts in Den Haag

Wanneer moet je beginnen met fluoridetandpasta?

Poets de tanden één keer per dag met fluoride- peutertandpasta zodra de eerste tandjes zijn door- gebroken. De hoeveelheid fluoride in fluoridepeutertandpasta is aangepast aan het gebruik door kleine kinderen. Poets de tanden van kinderen van twee tot en met vier jaar twee keer per dag met deze tandpasta. Het kan geen kwaad als kinderen bij het poetsen tandpasta doorslikken. Ga vanaf vijfjarige leeftijd gewone fluoridetandpasta voor volwassenen gebruiken. In de aanbevolen dosering treden geen bijwerkingen op. Internationaal wordt fluoride sterk aanbevolen om tandcariës te voorkomen.

Tip: poets bij kinderen tot tien jaar ten minste eenmaal per dag na. Oudere kinderen
kunnen meestal zelfstandig poetsen.

Vanaf wanneer ga ik best met mijn kind naar de tandarts?

Neem je kind als het eerste tandje doorbreekt mee naar de mondzorg- praktijk. De tandarts of mond hygiënist legt uit hoe je het kindergebit het beste kunt verzorgen. Ook leer je al vroeg de juiste voedings- en poetsgewoonten voor je kind. Als je kind op jonge leeftijd in de mondzorgprakijk komt, krijg het voldoende gelegenheid te wennen en raakt het vertrouwd met de omgeving en de medewerkers. Je behandelaar geeft aan wanneer je kind weer in de praktijk moet terug komen.

Wanneer stop ik met de fopspeen?

Zuigen is een natuurlijke en instinctmatige behoefte van een baby. Kinderen zuigen graag op hun duim of speen maar na een maand of twaalf wordt die zuigbehoefte minder en krijgen kinderen vaker de speen van hun ouders als troost of uit gewoonte. Dat is het moment waarop je kunt gaan beginnen met afbouwen! Hoe langer je met afbouwen wacht, hoe moeilijker het wordt. Als de blijvende snijtanden doorbreken, kan het zuigen de boventanden en de kaak naar voren duwen. Duimt je baby? Geef dan liever een dental speen. Een kind stopt zijn duim sneller en vaker in de mond. Een speen kun je makkelijk weghalen. Daarom is speenzuigen meestal ook makkelijker af te leren. Leer sowieso het duim- of speenzuigen zo vroeg mogelijk af, maar in ieder geval vóór het doorbreken van het blijvend gebit.

Wat kan ik als ouder doen om mijn kind voor te bereiden op een tandartsbezoek?

Vertel dat uw kind naar de tandarts mag. Leg uit wat daar allemaal te zien is, zoals een mooie stoel, een grote lamp, een kleine tandenspiegel. Zeg er ook bij dat uw kind misschien even op die stoel mag zitten. Vertel dat de tandarts deze of de volgende keer ook even in zijn of haar mond wil kijken, net zoals bij u zelf. Een kind kunt u best op het tandartsbezoek voorbereiden door daar op een begrijpelijke manier over te vertellen. Kies het niveau dat bij de leeftijd van uw kind past. Vertel niet te veel details, maar bied vooral een gevoel van veiligheid en probeer nieuwsgierigheid op te wekken. Begin niet over behandelingen, bij een kind jonger dan vier jaar. Vertel uw tandarts bij de controle wat uw kind al weet, bijvoorbeeld over tandenpoetsen.

Hoe kan ik het best de tanden van mijn kind poetsen?

Leg je kind bijvoorbeeld op het aankleedkussen, op bed of neem hem op schoot als je de tanden poetst. Zorg dat je het hoofd steunt en goed in de mond kunt kijken. Is je kind al groter? Ga dan schuin achter hem staan of zien en draai zijn hoofd naar het licht. Zet de tandenborstel recht op de tanden. Poets zachtjes en maak korte horizontale bewegingen. Dan poets je de schadelijke tandplak weg. Je kunt ook een elektrische tandenborstel voor kinderen gebruiken. Poets in een vaste volgorde en volgens de 3 B’s: Binnenkant, Buitenkant en Bovenkant. Poets altijd de rand van het tandvlees mee.

Waarom naar een kindertandarts?

Bij De Tandentent staat uw kind in het middelpunt. Onze praktijk is helemaal gericht op kindvriendelijke tandheelkunde. We proberen de ons te verplaatsen in de belevingswereld van uw kind. Onze praktijk is op een speelse en kleurrijke manier ingericht.

Zitten er kosten verbonden aan de kindertandarts?

Alle tandheelkundige behandelingen bij kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er zitten dus geen kosten verbonden aan de kindertandarts.

Wat zijn veel voorkomende gebitsproblemen bij kinderen?

Caries (ook wel een gaatje genoemd) en tanderosie (beschadiging aan het glazuur) zijn de meest voorkomende gebitsproblemen in het melkgebit. Daarnaast kunnen er ook andere gebitproblemen zijn die minder vaak voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan glazuurontwikkelingstoornissen (kaaskiezen).

Wat zijn kaaskiezen?

Dat zijn kiezen waarvan de beschermende glazuurlaag niet of niet goed is ontwikkeld. Ze hebben gedeeltelijk of geheel een kaaskleur (wit-crème tot geel-bruin) en kunnen er ook wat bobbelig uitzien. Ze zijn gevoeliger dan andere kiezen, omdat de buitenste laag zwakker is. Kaaskiezen komen zowel voor in het melkgebit als in het blijvend gebit.

Wat is de invloed van eten en drinken op mijn gebit?

In vrijwel al ons eten en drinken zitten suikers en zetmeel. Tandplak bestaat uit bacteriën en producten van bacteriën. Die zetten suikers en zetmeel in de mond om in zuren. Die zuren veroorzaken gaatjes in uw gebit. Suikers worden aan veel voedingsmiddelen toegevoegd, bijvoorbeeld aan snoep, koek en frisdrank. Maar er zitten ook van nature suikers in producten, bijvoorbeeld in fruit. Zetmeel zit in aardappels, pasta’s, brood, crackers en peulvruchten. Als u vaak voedingsmiddelen gebruikt waarin suiker en zetmeel zitten, loopt u een groter risico op gaatjes in uw tanden en kiezen.